Zoeken

Pretpark nieuws

5x leukste attracties in de Efteling

De Efteling is het grootste en meest populaire pretpark van Nederland en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld. Het park heeft voor ieder wat wils: van betoverende sprookjesattracties tot spannende achtbanen en spectaculaire shows. Hier zijn 5x leukste attracties in de Efteling die je zeker niet mag missen tijdens je bezoek!

1. De Baron 1898

De Baron 1898 is een spectaculaire dive coaster die je meevoert naar een verlaten mijnschacht. Je wordt naar een hoogte van 37,5 meter getakeld, waarna je met een snelheid van 90 km/u naar beneden stort. Tijdens de rit maak je verschillende steile afdalingen en scherpe bochten, wat zorgt voor een onvergetelijke ervaring. Ben jij op zoek naar die adrenaline kick? Dan is deze achtbaan zeker iets voor jou!

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
2. Symbolica

Symbolica is de nieuwste attractie van de Efteling en is een betoverend paleis waarin alles mogelijk is. Tijdens de rit word je meegenomen op een avontuurlijke reis door verschillende kamers en geheime gangen. Onderweg ontmoet je de meest bijzondere figuren en beleef je de meest magische momenten. Er zijn 3 touren die je kunt volgen: de schattentour, heldentour en de muziektour. Onderstaand filmpje laat de schattentour zien. Zeker de moeite waard om vaker een ritje te maken, je kijkt echt je ogen uit!

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
3. Droomvlucht

Droomvlucht is een van de bekendste attracties van de Efteling en is al sinds de opening in 1993 een grote hit bij jong en oud. Tijdens de rit zweef je door een betoverend sprookjesbos en ontmoet je elfjes, trollen en andere magische wezens. De prachtige decors en muziek zorgen voor een unieke beleving. Deze attractie was vorig jaar oktober gesloten en is dit jaar in maart weer geopend vanwege een grote onderhoudsbeurt. Er is geschilderd en geklutst, LED-verlichting toegepast, maar wellicht het meest opvallende: zwarte elfjes. De karakters zijn onder handen genomen en nu zijn er naast witte elfjes dus ook zwarte elfjes. Dit heeft de Efteling gedaan omdat ze het belangrijk vinden dat alle gasten, en met name kinderen, zich kunnen herkennen in de karakters van de Efteling. Heb jij de Droomvlucht na deze onderhoudsbeurt nog niet meegemaakt? Dan is dit zeker de moeite waard!

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
4. Python

De Python is een klassieker onder de achtbanen en mag niet ontbreken tijdens je bezoek aan de Efteling. Deze spectaculaire achtbaan is al sinds 1981 een begrip in Nederland en is nog altijd even populair. Met een snelheid van 85 km/u raas je door verschillende loopings en kurkentrekkers, wat zorgt voor een flinke dosis adrenaline. Het blijft een populaire achtbaan, ondanks alle andere attracties die erbij komen. Ik heb heel wat ritjes meegemaakt in de Python en ik zou er nog steeds voor in de rij gaan staan. Jij ook?

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
5. Fata Morgana

Fata Morgana is een betoverende boottocht door een Oosterse wereld vol prachtige decors en special effects. Tijdens de rit kom je langs tempels, paleizen en markten, en ontmoet je sultans, slangenbezweerders en danseressen. De attractie is een waar kunstwerk en zorgt voor een unieke ervaring. Sit back & relax: kijk je ogen uit tijdens deze prachtige attractie.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Dit zijn slechts enkele van de vele attracties die de Efteling te bieden heeft. Naast deze top vijf zijn er nog tal van andere leuke en spannende attracties, shows en evenementen te beleven. Of je nu met vrienden, familie of alleen gaat, een dagje Efteling is altijd een geweldig avontuur.

Meer pretparken nieuws

5x leukste attracties in de Efteling

De Efteling is het grootste en meest populaire pretpark van Nederland en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld. Het park heeft voor ieder wat wils: van betoverende...

Lees verder

Pretparken voor mensen met beperking

Pretparken voor mensen met een beperking zijn er in Nederland in toenemende mate. Veel pretparken hebben de laatste jaren stappen gezet om hun park toegankelijker te maken voor mensen met een...

Lees verder

Halloween pretparken Nederland

Halloween is een echt Amerikaans feest, maar deze feestdag wordt ook steeds meer in Nederland gevierd. Er zijn verschillende pretparken die leuk inspelen op de stijgende populariteit van Halloween,...

Lees verder

Honden pretpark

Met name voor kinderen kan een bezoek aan een pretpark in Nederland ontzettend leuk zijn! Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan pretparken als Efteling, Toverland of Walibi Holland. Mogelijk neem je...

Lees verder

Hoogste pretpark kortingen

Tot 50% korting op pretparken!

Bekijk aanbiedingen >>