Zoeken

Pretpark nieuws

Honden pretpark

Met name voor kinderen kan een bezoek aan een pretpark in Nederland ontzettend leuk zijn! Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan pretparken als Efteling, Toverland of Walibi Holland. Mogelijk neem je niet alleen je kinderen mee naar een pretpark, maar ook je hond. Zo hoeft het dier niet de hele dag alleen thuis te zijn. Bij de ingang van een pretpark kan je echter voor een onaangename verassing komen te staan, als blijkt dat de hond niet mee naar binnen mag. Om een dergelijke situatie te kunnen voorkomen, zetten we in dit artikel op een rijtje bij welke honden pretparken in Nederland je viervoeter mee naar binnen mag.

Efteling: kennel bij de hoofdingang

Bij een bezoek aan de Efteling is het niet toegestaan om honden mee te nemen. Je kunt je viervoeter eventueel meenemen en gratis achterlaten bij de kennel, die je naast de hoofdingang van het park vindt. Houd er rekening mee dat je hond niet wordt uitgelaten en ook geen voer krijgt. Hier dien je zelf voor te zorgen.

Toverland: honden zijn niet welkom

Net als bij de Efteling is ook Toverland geen honden pretpark. Het is niet toegestaan om honden mee te nemen naar het park. In tegenstelling tot de Efteling biedt dit pretpark geen kennel waar de honden terechtkunnen tijdens je verblijf in het park. Hulphonden zijn wel toegestaan in Toverland.

Walibi Holland: huisdieren mogen niet mee

Ook bij Walibi Holland is het niet toegestaan om huisdieren mee te nemen. Enkel wanneer je een blinde- of mindervalide geleidehond hebt, mag deze mee naar binnen. Houd er rekening mee dat het dier duidelijk herkenbaar en van een huisdier te onderscheiden moet zijn.

Avonturenpark Hellendoorn is een honden pretpark

Bij een bezoek aan Avonturenpark Hellendoorn is het toegestaan om je hond mee te nemen. Let wel, de hond mag alleen mee naar binnen als deze is aangelijnd. Bij de ingang van het park kan voor één euro een handig hondenschepje worden gekocht. Deze kun je gebruiken, wanneer je hond z’n behoefte gedaan heeft. Het is niet toegestaan om de hond mee te nemen naar shows.

Honden welkom in Familiepark Drievliet

Net als in Avonturenpark Hellendoorn zijn honden ook in Familiepark Drievliet van harte welkom. Ook binnen dit honden pretpark moet het dier zijn aangelijnd en is het verlicht om een “kakzak” te kopen. Deze “kakzak” kost 2.50 euro en dient tegelijkertijd als entree voor het dier.

Hond mee naar Duinrell Wassenaar

Ook in honden pretpark Duinrell Wassenaar is het toegestaan om een hond mee naar binnen te nemen. Het dier moet aangelijnd zijn! Daarbij wordt verwacht dat uitwerpselen van het dier netjes worden opgeruimd.

Honden niet toegestaan in Drouwenerzand

Bij een bezoek aan attractiepark Drouwenerzand is het meenemen van je hond niet toegestaan. Ook niet als het dier aangelijnd wordt meegenomen! Houd je hond dus thuis of breng deze tijdelijk onder bij kennissen.

Bezoek honden pretpark Slagharen

Mocht je van plan zijn om attractiepark Slagharen te bezoeken, dan is het toegestaan om je hond mee te nemen. Houd de hond aangelijnd tijdens je bezoek aan het park. Het is niet toegestaan het dier mee te nemen naar attracties, shows en restaurants.
Hond meenemen naar Amsterdam Dungeon
Het meenemen van je hond naar Amsterdam Dungeon wordt afgeraden. Bij deze bezienswaardigheid worden verschillende effecten gebruikt, die voor angstreacties bij je hond zouden kunnen zorgen.

Koningin Juliana Toren: honden toegestaan

Wanneer je Koningin Juliana Toren bezoekt is het toegestaan om je hond mee naar binnen te nemen. De hond dient voor een bezoek aan het park eerst te worden uitgelaten in het omliggende bos bij de parkeerplekken.

Honden niet toegestaan in BillyBird Hemelrijk

Tijdens een tripje naar BillyBird Hemelrijk is het niet toegestaan om je hond mee te nemen. Ook niet wanneer je hond wordt aangelijnd. Mocht je een hulphond hebben, dan mag deze wel mee naar binnen.

Plopsa Indoor Coevorden: honden verboden

Een bezoek aan Plopsa Indoor Coevorden is alleen mogelijk, wanneer je de hond thuis achterlaat. Het is niet mogelijk om met een hond het park te betreden.

Regels van overige pretparken in Nederland

Onderstaand vind je een overzicht van de regels binnen andere, iets minder grote pretparken binnen Nederland.

 • De Waarbeek: honden toegestaan
 • Madame Tussauds: honden verboden
 • Speelland Beekse Bergen: honden verboden
 • Het Land van Jan Klaassen: honden verboden
 • Speelpark Klein Zwitserland: honden verboden
 • Madurodam: honden verboden
 • Deltapark Neeltje Jans: honden verboden
 • Dippie Doe: honden verboden
 • Mondo Verde: honden verboden
 • Mini Mundi: honden toegestaan
 • Tivoli: honden toegestaan
 • Linnaeushof: honden verboden
 • De Valkenier: honden toegestaan
 • Aardbeienhof: onbekend

Meer pretparken nieuws

5x leukste attracties in de Efteling

De Efteling is het grootste en meest populaire pretpark van Nederland en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld. Het park heeft voor ieder wat wils: van betoverende...

Lees verder

Pretparken voor mensen met beperking

Pretparken voor mensen met een beperking zijn er in Nederland in toenemende mate. Veel pretparken hebben de laatste jaren stappen gezet om hun park toegankelijker te maken voor mensen met een...

Lees verder

Halloween pretparken Nederland

Halloween is een echt Amerikaans feest, maar deze feestdag wordt ook steeds meer in Nederland gevierd. Er zijn verschillende pretparken die leuk inspelen op de stijgende populariteit van Halloween,...

Lees verder

Honden pretpark

Met name voor kinderen kan een bezoek aan een pretpark in Nederland ontzettend leuk zijn! Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan pretparken als Efteling, Toverland of Walibi Holland. Mogelijk neem je...

Lees verder

Hoogste pretpark kortingen

Tot 50% korting op pretparken!

Bekijk aanbiedingen >>