Zoeken

Pretpark nieuws

Pretparken voor mensen met beperking

Pretparken voor mensen met een beperking zijn er in Nederland in toenemende mate. Veel pretparken hebben de laatste jaren stappen gezet om hun park toegankelijker te maken voor mensen met een beperking. Hierdoor kunnen ook mensen met een fysieke of mentale beperking genieten van een dagje uit in een pretpark. In deze blog bespreken we 6 populaire pretparken die goed toegankelijk zijn voor mensen met een beperking.

1. De Efteling

De Efteling is een van de populairste pretparken in Nederland en heeft in de afgelopen jaren flinke stappen gezet om het park toegankelijker te maken voor mensen met een beperking. Zo zijn er rolstoelvriendelijke paden aangelegd. Daarnaast hebben bijna alle attracties een speciale rolstoelingang. Ook zijn er op verschillende plekken in het park aangepaste toiletten te vinden. Daarnaast zijn alle restaurants en winkels toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel. Er zijn twee verzorgingsruimtes, een stilteruimte en er zijn gebarentaalvaardige medewerkers voor bezoekers die doof of slechthorend zijn. Hulp- en geleidehonden zijn welkom in de Efteling. Hulp- of geleidehonden mogen mee in alle winkels en restaurants. Ook kunnen ze mee in een aantal attracties. Let op: om van de voorzieningen voor bezoekers met een beperking gebruik te maken, heb je een faciliteitenkaart nodig!

2. Attractiepark Slagharen

Attractiepark Slagharen biedt speciale faciliteiten voor mensen met een beperking. Zo zijn alle openbare toiletten voorzien van een mindervalidentoilet, zijn bijna alle attracties op een bepaalde manier (deels) toegankelijk voor mindervaliden en is er ondersteuning bij het betreden van attracties. De restaurants zijn beschikbaar voor mindervaliden. Ook zijn er voor rolstoelgebruikers op het vakantiepark een aantal vakantiehuizen aangepast.

3. Toverland

In Toverland zijn de meeste attracties te bezoeken voor mensen met een beperking. Daarnaast zijn alle toiletten zijn rolstoeltoegankelijk, behalve in Ithaka. Alle toiletten voor mensen met beperkte mobiliteit zijn uitgerust met een tafel zodat de gast kan worden geholpen indien nodig. Deze ruimtes bevinden zich in of bij de toiletten. Ook is het mogelijk om in het park een rolstoel te huren. Alle restaurants en winkels zijn toegankelijk voor mensen met een rolstoel.

4. Walibi Holland

Walibi Holland heeft verschillende attracties die toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. Zo is er de Lost Gravity, een achtbaan waarin mensen in een rolstoel kunnen blijven zitten. Er zijn speciale voorzieningen zoals aangepaste toiletten, parkeerplaatsen en een toegankelijkheidsregeling voor het bezoeken van de attracties. Je kunt een rolstoel huren in het park. Een bezoeker met een beperking mag met een blindengeleidehond of een hulphond het park bezoeken.

5. Plopsaland De Panne

De Plopsa-parken zijn ontworpen met veel aandacht voor alle bezoekers. De parken zijn dan ook erg toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Voor hen zijn er speciale voorzieningen. Je kan je eigen rolstoel gebruiken tijdens je bezoek of een rolstoel online reserveren. Let op: deze moet je vantevoren reserveren! In alle Plopsa-parken zijn aangepaste en voorbehouden parkeerplaatsen aanwezig. Deze plaatsen zijn beschikbaar voor houders van een parkeerkaart voor personen met een handicap.

6. Bobbejaanland

Bobbejaanland is volledig rolstoelvriendelijk. Voor bezoekers met een beperking worden aparte parkeerplaatsen voorbehouden dichtbij de ingang van het park. Daarnaast gelden er speciale toegangstarieven en is er een aangepaste toegangsprocedure bij attracties voorzien. Hulphonden zijn toegelaten en krijgen gratis toegang. Je viervoeten moet voorzien zijn van een officieel hondenjasje of hondenbeugel. Om gebruik te maken van de aangepaste toegangsprocedures bij de attracties, kun je aan het begin van je bezoek een polsbandje vragen bij de infobalie.

Pretparken voor mensen met een beperking zijn er dus in toenemende mate. Steeds meer pretparken zetten zich in om hun park toegankelijker te maken voor mensen met een beperking, zodat ook zij kunnen genieten van een dagje uit in een pretpark.

Meer pretparken nieuws

5x leukste attracties in de Efteling

De Efteling is het grootste en meest populaire pretpark van Nederland en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld. Het park heeft voor ieder wat wils: van betoverende...

Lees verder

Pretparken voor mensen met beperking

Pretparken voor mensen met een beperking zijn er in Nederland in toenemende mate. Veel pretparken hebben de laatste jaren stappen gezet om hun park toegankelijker te maken voor mensen met een...

Lees verder

Halloween pretparken Nederland

Halloween is een echt Amerikaans feest, maar deze feestdag wordt ook steeds meer in Nederland gevierd. Er zijn verschillende pretparken die leuk inspelen op de stijgende populariteit van Halloween,...

Lees verder

Honden pretpark

Met name voor kinderen kan een bezoek aan een pretpark in Nederland ontzettend leuk zijn! Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan pretparken als Efteling, Toverland of Walibi Holland. Mogelijk neem je...

Lees verder

Hoogste pretpark kortingen

Tot 50% korting op pretparken!

Bekijk aanbiedingen >>