Zoeken

Pretpark nieuws

Hoogste achtbaan ter wereld

Ben je een groot liefhebber van achtbanen en wil je een keer plaatsnemen in de hoogste achtbaan ter wereld? Dan moet je naar het pretpark Six Flags Great Adventure in de Verenigde Staten gaan. Hier vind je de achtbaan Kingda Ka: de hoogste achtbaan ter wereld met een hoogte van maar liefst 139 meter. Meer over de hoogste achtbaan ter wereld en de vier achtbanen die verder in de top vijf met hoogste achtbanen ter wereld staan, lees je op deze pagina.

Hoogste achtbaan ter wereld: Kingda Ka

Kingda Ka is een achtbaan die in het jaar 2005 gebouwd werd door de Zwitserse achtbaanbouwer Intamin Amusement Rides. Dit bedrijf heeft niet alleen de allerhoogste achtbaan van de wereld gebouwd, maar ook de op een na hoogste en op twee na hoogste achtbanen van de wereld.

Hoogste drop ter wereld

Bij het openen van de achtbaan, brak Kingda Ka zowel het record voor de hoogste achtbaan van de wereld als het record voor de snelste achtbaan ter wereld. Het record van de hoogste achtbaan staat nog steeds, maar de snelste achtbaan is Kingda Ka inmiddels niet meer. Toch is het echt een must om deze achtbaan een keer te proberen als je een echte liefhebber bent van spannende ritjes, want Kingda Ka heeft met een drop van 127,4 meter ook de hoogste drop ter wereld. Leuk weetje: de achtbaan was ook nog eens de eerste achtbaan die de magische snelheidsgrens van 200 kilometer per uur overschreed met een maximale snelheid van 206 kilometer per uur.

Top 5: Hoogste achtbanen van de wereld

Zoals hierboven aangegeven is de Kingda Ka de hoogste achtbaan ter wereld. Er zijn echter nog een aantal achtbanen die je als achtbaan liefhebber echt gezien en ervaren moet hebben. Hieronder een overzicht van de top 5 hoogste achtbanen van de wereld.

  • Met een hoogte van 139 meter staat Kingda Ka al vele jaren op nummer 1 in de ranglijst van de hoogste achtbanen ter wereld.
  • Op de tweede plek staat de achtbaan Top Thrill Dragster in Cedar Point (VS) met een hoogte van 128 meter.
  • Hierna volgt de achtbaan Superman (Escape from Krypton) in Six Flags Magic Mountain (VS) met een hoogte van 126,5 meter.
  • Op de vierde plek in de ranglijst staat de achtbaan Tower of Terror II in Dreamworld (Australië) met een hoogte van 115 meter.
  • De top vijf wordt afgesloten door de achtbaan Fury 325 in Carowinds (VS), die een hoogte van 99,1 meter heeft.

 

Zoals je ziet, staan de meeste hoge achtbanen in Amerika. De hoogste achtbaan die je in Europa kunt vinden, is de achtbaan Shambhala. Deze achtbaan vind je in het Spaanse pretpark PortAventura Park en bereikt een hoogte van 76 meter. Dit is erg hoog, maar een beetje een tegenvaller als je ziet dat de hoogste achtbaan van de wereld bijna twee keer zo hoog is.

Meer pretparken nieuws

Halloween pretparken Nederland

Halloween is een echt Amerikaans feest, maar deze feestdag wordt ook steeds meer in Nederland gevierd. Er zijn verschillende pretparken die leuk inspelen op de stijgende populariteit van Halloween,...

Lees verder

Honden pretpark

Met name voor kinderen kan een bezoek aan een pretpark in Nederland ontzettend leuk zijn! Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan pretparken als Efteling, Toverland of Walibi Holland. Mogelijk neem je...

Lees verder

Naar Disneyland Parijs met het openbaar vervoer

Ben je van plan een bezoek te brengen aan Disneyland Parijs? Er zijn verschillende mogelijkheden om dit superleuke park in Parijs te bezoeken. Je kunt natuurlijk zelf met de auto naar Disneyland...

Lees verder

Pretparken open 2019

Veel pretparken sluiten in de wintermaanden hun deuren. Tijdens deze wintersluiting worden de pretparken vaak weer helemaal schoon gemaakt, opgeknapt en soms zelfs vernieuwd. Elk jaar in de lente,...

Lees verder

Hoogste pretpark kortingen

Tot 50% korting op pretparken!

Bekijk aanbiedingen >>