Zoeken

Pretpark nieuws

Langste achtbaan ter wereld

Hoe langer een achtbaan is, hoe langer een ritje in de betreffende achtbaan duurt. Vind jij dat een ritje in een coole achtbaan niet lang genoeg kan duren? Maak dan eens een ritje in de langste achtbaan ter wereld. Welke achtbaan dit is en welke vier achtbanen er nog meer in de top 5 van langste achtbanen ter wereld staan, lees je op deze pagina.

De langste achtbaan ter wereld: Steel Dragon 2000

De langste achtbaan ter wereld is de Steel Dragon 2000, die je in Nagashima Spa Land in Japan vindt. Stap je in deze achtbaan voor een ritje, dan ben je wel even onderweg. De achtbaan heeft namelijk een totale lengte van 2479 meter, ofwel bijna 2,5 kilometer. Erg indrukwekkend en goed voor een ritje van iets meer dan 4 minuten, wat erg lang is voor een achtbaan.

De Steel Dragon 2000 werd gebouwd in het jaar 2000. In het eerste jaar was de achtbaan ook de hoogste achtbaan van de wereld, maar dit veranderde toen in het jaar 2003 de Top Thrill Dragster gebouwd werd in het pretpark Cedar Park in de Verenigde Staten. Nu is deze achtbaan zelfs niet meer de hoogste achtbaan van de wereld, want in de jaren erna zijn er nog vele nieuwe achtbanen met recordhoogten bij gekomen. Het record van langste achtbaan van de wereld staat nog wel op naam van Steel Dragon 2000, want sinds de bouw van deze achtbaan is er geen langere achtbaan meer bij gekomen.

De langste achtbanen ter wereld: de top 5

Er zijn, naast de Steel Dragon, nog een aantal achtbanen die erg lang zijn en waarin je zeker een ritje moet maken. Hieronder de top 5 langste achtbanen ter wereld:

  • Met een totale lengte van 2479 meter staat de Steel Dragon 2000 op een overtuigende eerste plek in de top 5 met de langste achtbanen van de wereld.
  • Op de tweede plek in de top vijf staat de achtbaan Ultimate in Lightwater Valley, met een totale lengte van 2268,3 meter.
  • Deze achtbaan wordt gevolgd door de achtbaan Beast in Kings Island met een totale lengte van 2243 meter. Helaas werd deze achtbaan enkele jaren geleden gesloten en afgebroken.
  • Op de vierde plek in de ranglijst staat de achtbaan Fujiyama in Fuji-Q Highland met een totale lengte van 2044,8 meter.
  • Op de vijfde plek staat Fury 325 in Carowinds met een totale lengte van 2012,3 meter. Deze achtbaan staat niet alleen op de vijfde plek van de langste achtbanen ter wereld, maar ook op de vijfde plek in de ranglijst met hoogste achtbanen ter wereld (99,1 meter hoog).

 

Deze artikelen zijn mogelijk ook interessant voor jou:

 

 

Meer pretparken nieuws

Halloween pretparken Nederland

Halloween is een echt Amerikaans feest, maar deze feestdag wordt ook steeds meer in Nederland gevierd. Er zijn verschillende pretparken die leuk inspelen op de stijgende populariteit van Halloween,...

Lees verder

Honden pretpark

Met name voor kinderen kan een bezoek aan een pretpark in Nederland ontzettend leuk zijn! Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan pretparken als Efteling, Toverland of Walibi Holland. Mogelijk neem je...

Lees verder

Naar Disneyland Parijs met het openbaar vervoer

Ben je van plan een bezoek te brengen aan Disneyland Parijs? Er zijn verschillende mogelijkheden om dit superleuke park in Parijs te bezoeken. Je kunt natuurlijk zelf met de auto naar Disneyland...

Lees verder

Pretparken open 2019

Veel pretparken sluiten in de wintermaanden hun deuren. Tijdens deze wintersluiting worden de pretparken vaak weer helemaal schoon gemaakt, opgeknapt en soms zelfs vernieuwd. Elk jaar in de lente,...

Lees verder

Hoogste pretpark kortingen

Tot 50% korting op pretparken!

Bekijk aanbiedingen >>