Zoeken

Pretpark nieuws

Naar Disneyland Parijs met het openbaar vervoer

Ben je van plan een bezoek te brengen aan Disneyland Parijs? Er zijn verschillende mogelijkheden om dit superleuke park in Parijs te bezoeken. Je kunt natuurlijk zelf met de auto naar Disneyland Parijs rijden (vanuit Utrecht ruim 5 uur rijden), maar nog veel makkelijker en soms zelfs goedkoper (!) is het om te reizen met het openbaar vervoer. We zetten de mogelijkheden om naar Disneyland Parijs met het openbaar vervoer te reizen voor je op een rij.

Naar Disneyland Parijs met de trein

Wil je met de trein naar Disneyland Parijs dan kun je in Nederland opstappen in Amsterdam, Schiphol en Rotterdam voor een rechtstreekse treinverbinding naar Parijs. Vanuit Amsterdam en Schiphol doe je er (ruim) 3 uur over en vanuit Rotterdam ca. 2,5 uur. Je kunt ook opstappen in Utrecht, alleen moet je dan nog 1x overstappen. Vanuit Utrecht reis je in ruimt 3,5 uur naar Parijs.
In Parijs aangekomen pak je de regionale RER-A trein (metro). Je doet er dan nog 40 min over om naar Disneyland Parijs te reizen.

Naar Disneyland Parijs met de Thalys

Wil je sowieso reizen vanuit Amsterdam naar Disneyland Parijs, dan kun je nog beter reizen met de Thalys. Vanaf 31 maart 2019 is er een rechtstreekse verbinding met Disneyland Parijs. De totale reistijd bedraagt van 3 uur en 40 minuten. De Thalys naar Disneyland Parijs rijdt maar liefst 2x per dag.

Naar Disneyland Parijs met de bus

Met de bus naar Disneyland Parijs is een goed alternatief voor de trein. Je reist dan met een groep in een touringcar in ongeveer 8 tot 9 uur naar Disneyland Parijs vanuit diverse opstappunten in Nederland. Slangen Reizen is een goede aanbieder als het gaat om busreizen naar Disneyland Parijs.

Naar Disneyland Parijs met de metro

Ben je al in Parijs en wil je naar Disneyland Parijs? Pak dan de metro, dat is de makkelijkste en snelste manier! De metro heet in Frankrijk de RER. Vanuit het centrum van Parijs doe je er ongeveer 40 minuten over om tot Disneyland Parijs te reizen. Pak de A-lijn en reis naar station Marne-La-Vallée Chessy. Je stapt dan recht tegenover Disneyland Parijs uit. De RER rijdt elke 10 tot 30 minuten (afhankelijk van tijdstip).

Wil je met de metro van Parijs naar Disneyland en vice versa, dan heb je een “billet Origine-Destination” nodig. Dit is een ander soort ticket als dat je in Parijs zelf zou reizen (ticket t+). Je kunt dit ticket kopen op een metrostation of treinstation in Parijs.

Naar Disneyland Parijs met het vliegtuig

Geen zin in auto, trein of bus? Ga dan met het vliegtuig naar Disneyland Parijs! Er zijn diverse aanbieders die arrangementen aanbieden, waar de vlucht en het ticket inbegrepen zijn. Kijk eens bij de volgende aanbieders voor goede Disneyland Parijs arrangementen.

Natuurlijk kun je ook een losse vlucht boeken. Transavia vliegt vanuit Amsterdam in 1 uur en 10 minuten rechtstreeks naar luchthaven Chales de Gaulle. Je kunt ook kiezen voor KLM of Air France. Amsterdam is de enige Nederlandse luchthaven die vliegt op Parijs.

Aangekomen op zowel luchthaven Roissy/Charles-de-Gaulle als Parijs-Orly rijdt er 7 dagen per week een Magical Shuttle Bus van en naar de ingang van Disneyland Parijs. De reistijd naar het park vanuit de luchthavens is ca. 45 minuten.

Goedkoop of snel naar Disneyland Parijs?

Er zijn, zoals je hierboven hebt kunnen lezen, verschillende mogelijkheden om met het openbaar vervoer naar Disneyland Parijs te reizen. Welke keuze je maakt is afhankelijk van je persoonlijke voorkeur en budget natuurlijk. Het is in ieder geval de moeite waard om alle opties goed af te wegen en te kijken waar je het goedkoopste uit bent. De snelste manier is niet altijd de duurste, maar omgekeerd is een lange reis met de bus ook geen garantie voor de goedkoopste optie. Bovendien zijn er het hele jaar door verschillende aanbiedingen te vinden die ervoor zorgen dat een dure optie toch ineens een goedkopere optie blijkt te zijn!

Meer pretparken nieuws

5x leukste attracties in de Efteling

De Efteling is het grootste en meest populaire pretpark van Nederland en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld. Het park heeft voor ieder wat wils: van betoverende...

Lees verder

Pretparken voor mensen met beperking

Pretparken voor mensen met een beperking zijn er in Nederland in toenemende mate. Veel pretparken hebben de laatste jaren stappen gezet om hun park toegankelijker te maken voor mensen met een...

Lees verder

Halloween pretparken Nederland

Halloween is een echt Amerikaans feest, maar deze feestdag wordt ook steeds meer in Nederland gevierd. Er zijn verschillende pretparken die leuk inspelen op de stijgende populariteit van Halloween,...

Lees verder

Honden pretpark

Met name voor kinderen kan een bezoek aan een pretpark in Nederland ontzettend leuk zijn! Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan pretparken als Efteling, Toverland of Walibi Holland. Mogelijk neem je...

Lees verder

Hoogste pretpark kortingen

Tot 50% korting op pretparken!

Bekijk aanbiedingen >>