Zoeken

Pretpark nieuws

Nieuw pretpark 2018

In 2018 worden er niet alleen nieuwe attracties geopend in diverse bestaande pretparken, maar worden er ook compleet nieuwe pretparken gebouwd. Niet alleen in Nederland komt er een nieuw park bij, ook in Duitsland en Frankrijk worden er nieuwe parken geopend. Meer over deze nieuwe pretparken 2018, lees je op deze pagina.

Nieuw pretpark in Nederland

Het is weer even geleden dat er een nieuw pretpark geopend werd in Nederland, maar in 2018 is het zo ver. Dit jaar wordt namelijk Attractiepark Rotterdam geopend, in Rotterdam Zuid. Attractiepark Rotterdam is een project van de Nederlandse ondernemer Hennie van der Most. Het park wordt op dit moment gebouwd, op een plek waar vroeger een fabriek gevestigd was. De gebouwen en torens van de fabriek krijgen een heel nieuw doel, door hier diverse attracties in te bouwen.

In Attractiepark Rotterdam komen diverse attracties, waaronder een spookhuis, een reuzenrad, een waterattractie, een gelanceerde achtbaan en een lange glijbaan. Ook moeten er diverse shows gegeven worden in het nieuwe park, waaronder leuke poppenshows. Het is nog niet bekend wanneer het nieuwe park in Rotterdam geopend wordt, maar de bouw is al wel een tijdje geleden begonnen. Met een beetje geluk kunnen we het pretpark al op de korte termijn bezoeken.

Voorproefje Attractiepark Rotterdam:

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Nieuw pretpark in Duitsland

Ook in buurland Duitsland gaat er iets veranderen in 2018. Hier opent het Duitse Plopsa Holiday Park namelijk een nieuw indoor gebied. Dit is niet echt een nieuw pretpark, maar het gebied is wel 5000 vierkante meter groot. Je kunt de opening van het nieuwe indoor gebied dan ook zeker een grote ontwikkeling noemen.

Enkele attracties die in het indoor gebied gebouwd worden, zijn Windstar Z (een achtbaan van Zamperla), een grote glijbaan en een Heidi Dierenmolen. In het nieuwe indoor gebied van Plopsa Holiday Park vind je niet alleen zeven verschillende attracties, maar zal bovendien een theater geopend worden. De opening van het indoor gebied van Plopsa Holiday Park staat gepland voor de zomer van 2018. De datum van de opening is nog niet bekend gemaakt.

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode
Nieuw pretpark in Frankrijk

Tot slot wordt er dit jaar nog een nieuw pretpark geopend in Frankrijk. Het gaat om Park Spirou, een attractiepark dat volledig in het teken zal staan van de Belgische stripheld Robbedoes. Het park wordt gebouwd in Beaulieu-Lake in Monteux. Dit plaatsje ligt in de buurt van Avignon. Er komen in ieder geval drie achtbanen in het park, maar uiteraard ook vele andere attracties. Het is nog niet bekend wanneer het nieuwe park geopend wordt, maar het is wel bekend dat dit in 2018 zal zijn.

Artikelen die mogelijk ook interessant zijn voor jou:

 

Meer pretparken nieuws

Halloween pretparken Nederland

Halloween is een echt Amerikaans feest, maar deze feestdag wordt ook steeds meer in Nederland gevierd. Er zijn verschillende pretparken die leuk inspelen op de stijgende populariteit van Halloween,...

Lees verder

Honden pretpark

Met name voor kinderen kan een bezoek aan een pretpark in Nederland ontzettend leuk zijn! Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan pretparken als Efteling, Toverland of Walibi Holland. Mogelijk neem je...

Lees verder

Naar Disneyland Parijs met het openbaar vervoer

Ben je van plan een bezoek te brengen aan Disneyland Parijs? Er zijn verschillende mogelijkheden om dit superleuke park in Parijs te bezoeken. Je kunt natuurlijk zelf met de auto naar Disneyland...

Lees verder

Pretparken open 2019

Veel pretparken sluiten in de wintermaanden hun deuren. Tijdens deze wintersluiting worden de pretparken vaak weer helemaal schoon gemaakt, opgeknapt en soms zelfs vernieuwd. Elk jaar in de lente,...

Lees verder

Hoogste pretpark kortingen

Tot 50% korting op pretparken!

Bekijk aanbiedingen >>