Zoeken

Pretpark nieuws

Nieuwe attracties 2018

Pretparken zijn altijd bezig hun aanbod met attracties te vergroten. Ook dit jaar zijn er meerdere pretparken in Nederland en België die nieuwe attracties openen. Meer over de nieuwe attracties in de Efteling, Walibi, Bobbejaanland, Hellendoorn, Duinrell, Toverland, Slagharen en Drievliet, lees je op deze pagina.

Nieuwe attractie Efteling

In 2017 opende de Efteling een nieuwe attractie: Symbolica. In 2018 wordt er geen nieuwe attractie geopend, maar de Efteling heeft onlangs wel aangekondigd in 2020 een nieuwe attractie te introduceren. Er is nog niet zo veel bekend over de nieuwe attractie van de Efteling, maar wij weten zeker dat het een groot succes gaat worden.

Nieuwe attractie Walibi

In 2019 of 2020 wil Walibi een gloednieuwe attractie openen in het park. Het gaat om een zogeheten free spin coaster, ofwel een achtbaan met kantelende karretjes. De nieuwe achtbaan van Walibi zou 309 meter lang moeten worden en naast een verticale lift ook uit een aaneenschakeling van heuvels en scherpe bochten bestaan. Een ritje in de nieuwe achtbaan moet ongeveer 50 seconden duren. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe attractie precies geopend zal worden.

Nieuwe attractie Bobbejaanland

In 2017 opende Bobbejaanland een nieuwe attractie voor kinderen: Wonderland. Het is nog niet duidelijk of er dit jaar ook een nieuwe attractie geopend wordt in het park, maar eind 2017 lanceerde Bobbejaanland wel een enquête om een nieuwe attractie te openen. Bezoekers van het pretpark konden deze enquête invullen om aan te geven wat voor attractie zij leuk zouden vinden in het park.

Nieuwe attractie Hellendoorn

In 2017 opende Hellendoorn de nieuwe attractie Het DrakenNest. Deze attractie bestaat uit een ronddraaiende en heen en weer bewegende schijf, waarin bezoekers kunnen plaatsnemen. Het is niet bekend of Hellendoorn in 2018 nog een nieuwe attractie gaat openen.

Nieuwe attractie Duinrell

In 2016 opende Duinrell voor het laatst een nieuwe attractie in het park, namelijk Wild Wings Offride. Het is nog niet bekend of het park in 2018 een nieuwe attractie gaat openen. De introductie van de laatste nieuwe attractie is weer even geleden, dus de kans is zeker aanwezig dat er dit jaar een nieuwe attractie aangekondigd gaat worden.

Nieuwe attractie Toverland

Wie dit jaar naar Toverland gaat, kan met een beetje geluk in een gloednieuwe achtbaan. Het pretpark heeft onlangs namelijk bekend gemaakt in de zomer van 2018 een nieuwe attractie te openen. Dit is niet zomaar een achtbaan, maar een van de spectaculairste achtbanen van de Benelux. Het gaat om een ‘wing coaster’ van tientallen meters hoog, met karretjes naast de rails. De nieuwe achtbaan met 94 kilometer per uur gaan en gaat volgens ingewijden maar liefst drie keer over de kop.

Nieuwe attractie Slagharen

In 2017 opende ook Slagharen een nieuwe attractie, namelijk de achtbaan Gold Rush. In 2018 bestaat het park 55 jaar. Dit wordt niet gevierd met een nieuwe attractie, maar wel met een gethematiseerde entree. Ook bouwt het park een voetgangerstunnel voor de entree. Wanneer er weer een nieuwe attractie wordt geopend in Slagharen, is niet bekend. Mogelijk gebeurt dit weer in 2019 of 2020.

Nieuwe attractie Drievliet

In 2016 opende Drievliet maar liefst twee nieuwe attracties, namelijk de twaalf meter hoge vrijevaltoren Chute en de fietsmolen Tijdmachine. Of het park in 2018 een nieuwe attractie gaat openen, is nog niet bekend. Het park heeft hier in ieder geval nog niets over bekend gemaakt.

Deze artikelen zijn mogelijk ook interessant voor jou:

 

 

Meer pretparken nieuws

Halloween pretparken Nederland

Halloween is een echt Amerikaans feest, maar deze feestdag wordt ook steeds meer in Nederland gevierd. Er zijn verschillende pretparken die leuk inspelen op de stijgende populariteit van Halloween,...

Lees verder

Honden pretpark

Met name voor kinderen kan een bezoek aan een pretpark in Nederland ontzettend leuk zijn! Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan pretparken als Efteling, Toverland of Walibi Holland. Mogelijk neem je...

Lees verder

Naar Disneyland Parijs met het openbaar vervoer

Ben je van plan een bezoek te brengen aan Disneyland Parijs? Er zijn verschillende mogelijkheden om dit superleuke park in Parijs te bezoeken. Je kunt natuurlijk zelf met de auto naar Disneyland...

Lees verder

Pretparken open 2019

Veel pretparken sluiten in de wintermaanden hun deuren. Tijdens deze wintersluiting worden de pretparken vaak weer helemaal schoon gemaakt, opgeknapt en soms zelfs vernieuwd. Elk jaar in de lente,...

Lees verder

Hoogste pretpark kortingen

Tot 50% korting op pretparken!

Bekijk aanbiedingen >>