Zoeken

Pretpark nieuws

Pretpark open januari

Steeds meer pretparken zijn het gehele jaar door geopend. Dit betekent dat de parken in de winterperiode niet meer sluiten, maar gewoon open blijven. Niet alleen omdat de winters over het algemeen minder koud zijn in Nederland, maar ook zeker omdat veel mensen in de winterperiode naar een pretpark willen gaan en er dus veel pretparkbezoekers zijn.

Wil je in januari naar een pretpark, dan heb je geluk. De meeste pretparken in Nederland zijn in deze maand namelijk gewoon geopend. Meer over de open pretparken en de parken die gesloten zijn in januari, lees je op deze pagina.

Naar een pretpark in januari

Zoals al eerder vermeld, kun je in de maand januari prima een dagje naar het pretpark. De meeste parken in Nederland zijn in deze maand namelijk gewoon geopend. Denk hierbij aan parken als de Efteling, Duinrell en Toverland. Wil jij een specifiek pretpark bezoeken en vraag je je af of dit pretpark in de maand januari open is? Kijk dan even op de website van het betreffende pretpark. Als het park gesloten is, staat dit duidelijk op de website vermeld.

Pretparken die gesloten zijn in januari

Sommige pretparken sluiten in de maand januari. De meeste pretparken die tijdelijk sluiten, doen dit om nieuwe attracties te bouwen of bestaande attracties eens goed te onderhouden. Een bekend pretpark dat gesloten is in de maand januari, is Walibi Holland. Sterker nog, dit park gaat pas eind maart weer open.

Let op: er zijn ook pretparken die deels sluiten in de winter, zoals Amusementspark Tivoli. Je kunt hier wel naartoe in de maand januari, maar niet het gehele park is open in de winter. Het is goed hier rekening mee te houden als je het park wil bezoeken.

Gesloten attracties in januari

De attractieparken die in de maand januari wel geopend zijn, hebben vaak wel enkele attracties die tijdelijk gesloten zijn. Ga je naar de Efteling, dan is de kans groot dat er meerdere attracties dicht zijn, zeker bij slecht weer. Ook in Toverland is er regelmatig een attractie dicht in de winter, bijvoorbeeld voor onderhoud. Op de website van het park dat je wil bezoeken, kun je precies zien welke attracties op dat moment gesloten zijn.

Meer pretparken nieuws

5x leukste attracties in de Efteling

De Efteling is het grootste en meest populaire pretpark van Nederland en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers van over de hele wereld. Het park heeft voor ieder wat wils: van betoverende...

Lees verder

Pretparken voor mensen met beperking

Pretparken voor mensen met een beperking zijn er in Nederland in toenemende mate. Veel pretparken hebben de laatste jaren stappen gezet om hun park toegankelijker te maken voor mensen met een...

Lees verder

Halloween pretparken Nederland

Halloween is een echt Amerikaans feest, maar deze feestdag wordt ook steeds meer in Nederland gevierd. Er zijn verschillende pretparken die leuk inspelen op de stijgende populariteit van Halloween,...

Lees verder

Honden pretpark

Met name voor kinderen kan een bezoek aan een pretpark in Nederland ontzettend leuk zijn! Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan pretparken als Efteling, Toverland of Walibi Holland. Mogelijk neem je...

Lees verder

Hoogste pretpark kortingen

Tot 50% korting op pretparken!

Bekijk aanbiedingen >>